Mgiełka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawek

    500 dag
  • cukru

    2 łyżki
  • wino białe

    1 butelka
  • tonik

    1 butelka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki oczyścić i umyć. Większe przekroić na pół, włożyć do szklanego dzbanka, posypać cukrem, wlać trochę wina, odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Schłodzić resztę wina. Na krótko przed podaniem dodać do owoców resztę wina i wodę mineralną lub tonik. Wrzucić kilka kostek lodu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat