LŚNIĄCA POLEWA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 4 łyżki cukru

  • 2 łyżki śmietany słodkiej

  • 3 łyżki kakao

  • 6 dag.masła

  • 1 łyzeczka żelatyny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody.Musi napęcznieć.
Masło, cukier,kakao,śmietanę rozpuścić na małym ogniu.
Gdy masa się zagotuje dodajemy podgrzana żelatynę(ja ja podgrzewam w mikrofalówce na malej mocy,żeby się rozpuściła) Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Polewę lekko ostudzona można polać ciasta. Przepis mam od koleżanki która codziennie coś słodkiego pichci więc zna się na rzeczy:)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat