Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki mocno kokosowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleka skondensowanego słodzon 1 szklanka
cukry pudru 80 g
wiórków kokosowych 200 g
zapachu waniliowego pół łyżeczki
migdały w całości 20 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki mocno kokosowe

Do miski wlewamy mleko skondensowane, dodajemy zapach waniliowy, cukier puder i mieszamy, aż do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Dosypujemy do masy wiórki kokosowe zaczynamy od 150g w miarę wyrabiania dosypujemy kolejne 50g. Miskę wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. Gdy trochę stwardnieje, formujemy kulki, w środek wkładamy po jednym migdale. Kuleczki obtaczamy w pozostałych wiórkach kokosowych.
Przechowujemy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marines27 27.10.2012 19:25
Pyszne
reniatka 08.10.2012 12:12
świetne!
Dorian 16.08.2012 14:23
pycha
Agnieszka91 05.08.2012 13:57
super kuleczki
Marcin Vw1 05.08.2012 10:44
wygladaja smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak