\"Kraby\" parówkowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zielona sałata

    1 sztuka
  • cząber

    do smaku
  • wędzony boczek

    5 dag
  • parówki cielęce

    8 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Parówki przekroić wzdłuż. Każdą część naciąć jeszcze raz głęboko z jednej i drugiej strony. Boczek wędzony stopić, na gorący tłuszcz włożyć parówki. Przy smażeniu wygną się, przybiorą kształt krabów. Podawać na listkach zielone sałaty. Posypać cząbrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aga130982 13.01.2012 09:43
dobre
Norgiusz 10.12.2011 09:37
pycha
owocówka 17.09.2011 08:21
super
marta639 17.09.2010 16:58
Spróbuję.
sylwiachmiel 07.06.2010 05:28
zainteresowal mnie ten przepis
IlonaAlbertos 06.06.2010 00:05
Bardzo fajny pomysł na urozmaicenie parówek :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat