Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z nektarynek

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nektarynka 2 kg
cukier drobny 1 szklanka
cukier waniliowy 1 opakowanie
mięta liście 2 liście

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z nektarynek

Nektarynki dokładnie myjemy, wyjmujemy pestki i w skórkach kroimy na grubszą kostkę. Wrzucamy do garnka, zasypujemy cukrem i cukrem waniliowym. Wlewamy wodę i gotujemy. Pod koniec gotowania dajemy liście mięty i chwilę gotujemy. Odcedzamy owoce. Gotowy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak