Kompot rabarbarowo-grejpfrutowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 4 łodygi rabarbaru

  • 1 l wody

  • sok z 1 czerwonego grejpfruta

  • sok z 1 cytryny

  • 3 łyżki cukru waniliowego (można dać mniej)

  • parę liści mięty

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rabarbar myjemy, odcinamy liście (nie będą nam potrzebne), łodygi kroimy w mniejsze kawałki i gotujemy w posłodzonej wodzie około 10 min. Kompot odcedzamy na drobnym sicie i studzimy. Dodajemy soki z cytrusów i miętę. Wstawiamy do lodówki przynajmniej na godzinę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ania321 23.06.2017 17:55
bardzo lubię :)
Ewa Wojtaszko 23.06.2017 17:19
lekko schłodzony idealny na upały

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat