Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot rabarbarowo-grejpfrutowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

4 łodygi rabarbaru
1 l wody
sok z 1 czerwonego grejpfruta
sok z 1 cytryny
3 łyżki cukru waniliowego (można dać mniej)
parę liści mięty

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot rabarbarowo-grejpfrutowy

Rabarbar myjemy, odcinamy liście (nie będą nam potrzebne), łodygi kroimy w mniejsze kawałki i gotujemy w posłodzonej wodzie około 10 min. Kompot odcedzamy na drobnym sicie i studzimy. Dodajemy soki z cytrusów i miętę. Wstawiamy do lodówki przynajmniej na godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania321 23.06.2017 17:55
bardzo lubię :)
Ewa Wojtaszko 23.06.2017 17:19
lekko schłodzony idealny na upały

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak