Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa babka piaskowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajek 5
mąki pszennej 1 szk
mąki ziemniaczanej 1 szk
proszku do pieczenia 2 łyżeczka
cukru waniliowego 16 g
cukru 1 szt
czerwonego barwnika spozywczeg
margaryny kasia 250 g
cukru pudru 3/4 szk
soku z cytryny 2 łyżka
niebieskiego barwnika spożywcz
żółtego barwnika spożywczego
cukier błyszczący do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa babka piaskowa

Margarynę stopić i ostudzić. Obie mąki przesiać z proszkiem do pieczenia. Jajka wybić do miski i ubić z cukrem i cukrem waniliowym do białości. Następnie dodać mąkę i dokładnie połączyć składniki. Na koniec dodać margarynę i dalej miksować. Gotową masę przelać do formy babkowej ( ja użyłam silikonowej ). Formę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 minut. Po upieczeniu babkę wyjąć z formy i wystudzić. Utrzeć lukier i polać nim babkę. Na sam koniec posypać błyszczącym cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 04.08.2012 17:47
Wiosennie się prezentuje...akurat dobra na Wielkanoc :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak