Kisiel ananasowy z żurawiną

Kisiel ananasowy z żurawiną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łyżki cukru

    2
  • z połówki cytryny

    sok
  • garści suszonej, kandyzowanej żurawiny

    2
  • łyżki mąki/skrobii ziemniaczanej

    3
  • sok ananasowy z puszki

    1 szklanka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kisiel ananasowy z żurawiną

1,5 szkl. płynu zagotować, dodać cukier i sok z cytryny. W 0,5 szkl. płynu rozprowadzić mąkę ziemniaczaną i wlać do wrzącego płynu, gotować mieszając 2-3 min.. Plastry ananasa pokroić na mniejsze kawałki, ułożyć w pucharkach albo miseczkach. Żurawinę posiekać, część wsypać do kisielu i zalać nim ananasa. Wierzch posypać resztą żurawiny. Podawać na ciepło albo po schłodzeniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

SmacznaPyza 23.12.2013 20:16
tym razem nie
Smaczna_B 21.12.2013 16:19
a te margerytki też zjadłś?
Betka 11.05.2012 23:07
rewelacja;)
kitka 05.01.2011 19:21
mmmm.;]
mdepfs 03.11.2010 09:58
kurcze, sliczne!
Ewa104 14.10.2010 07:24
Ciekawe połączenie i wspaniały wygląd-jak zwykle zresztą.
kasiurek 30.07.2010 13:51
super przepis
Ewa111 15.07.2010 20:14
Ale ładne kwiaty

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat