jajka w roladkach z rzodkiewką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajek przepiórczych

    12
  • rzodkiewek

    1 peczek
  • majonezu

    4 lyz
  • posiekanego koperku

    1lyz
  • czosnku

    1 zabek
  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

jajka ugotować na twardo i obierz .ogorki umyć ale nie obierac ich ze skórki . pokroić je wzdłuż na cienkie długie paski ,mozna w tyym celu użyć obieraczki do warzyw .rzodkiewke umyc pokroic w cienki polplasterki ,jajka owijaj paskami ogorka i spinaj wykałaczkami .delikatnie wsuń do kazdej roladki kawalek rzodkiewki .majonez wymieszaj z przecisnietym przez prask czosmkiem i koperkiem . sos doprawiać sola i pieprzem i dodawać z roladkami :) ja tak podaję !!!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marek6 20.09.2011 00:03
super
Dorota59 16.03.2011 13:12
ale świetne
accee 15.03.2011 23:36
rewelacja
Margo1 13.03.2011 17:57
pyszne
Robert10 13.03.2011 12:40
super
alaaa 12.03.2011 20:01
świetny pomysł
Kate131 11.03.2011 08:46
pycha
Krystyna32 10.03.2011 18:44
super, polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat