Jabłuszko z ryżem

Jabłuszko z ryżem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłko

    1 sztuka
  • ryż ugotowany

    3 łyżeczki
  • cynamon Prymat

    1/4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Jabłuszko z ryżem

Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wkładamy do garnka i dusimy aż się rozgotuje (można dodać 2-3 łyżki wody jak jabłko jest mało soczyste). Dodajemy cynamon i ryż. Dokładnie mieszamy i przekładamy do miseczki. Podajemy jak wystygnie.
Mama niejadka
Można dodać trochę miodu do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat