Jabłuszko z ryżem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłko

    1 sztuka
  • ryż ugotowany

    3 łyżeczki
  • cynamon Prymat

    1/4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wkładamy do garnka i dusimy aż się rozgotuje (można dodać 2-3 łyżki wody jak jabłko jest mało soczyste). Dodajemy cynamon i ryż. Dokładnie mieszamy i przekładamy do miseczki. Podajemy jak wystygnie.
Mama niejadka
Można dodać trochę miodu do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat