Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłkowe chipsy

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłek 1 kg
cynamonu 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłkowe chipsy

Jabłka dokładnie umyć i wytrzeć do sucha. Za pomocą specjalnego noża wyciąć gniazda nasienne. Jabłka obrać ze skórki, ale jak ktoś woli to może zostawić nieobrane. Każde jabłko pokroić na cienkie plasterki i tak pocięte układać na koszykach suszarki do warzyw i grzybów. Ułożone oprószyć cynamonem, jeśli lubimy cynamon możemy dać go więcej. Włączyć suszarkę i suszyć jabłka, co godzinę przekładając sitka z góry na dół. Chipsy suszyć do momentu aż będą suche i szeleszczące. Przełożyć je potem do słoika i szczelnie zakręcić zakrętkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 18.04.2013 09:15
pyszniutkie :)
Bogusiaz 17.04.2013 22:11
lubię takie zdrowe chipsy
Sylwia26 17.04.2013 20:59
zdrowe smakołyki
Anna133 17.04.2013 20:27
zdrowe :) i smaczne
Janina 17.04.2013 20:23
Smaczne i zdrowe
kokoszka
kokoszka 17.04.2013 20:23
lubię takie smakolyki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak