Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Herbatówka z klasztornej piwniczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

spirytusu 95% 1 litr
wina węgierskiego 3/4 litra
śliwowicy 1 duży kieliszek
herbaty 2 dag
cukru 10 dag
wody 1/2 litra
chleb świętojański 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Herbatówka z klasztornej piwniczki

Wody cukrem i z posiekanym na drobiazg chlebem świętojańskim zagotuj; herbatę do niego wsyp, zaparz, zaczym jak przestygnie, do butla wespół ze spirytusem, winem i śliwowicą wlać racz, a pomerdawszy przez bibułę przesącz. Trzy miesiące odczekaj, pij po tym; wyborna będzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miki47 19.03.2013 10:14
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak