Granita pomarańczowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • świeżego soku z pomarańczy

    szklanka
  • cukru

    2 łyżki
  • otarta skórka z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlać szklankę wody, wsypać cukier i dodać skórkę z cytryny, zagotować, po czym wlać sok. Schłodzić i włożyć do zamrażarki. Kiedy na brzegach naczynia pojawią się kryształki, wymieszać napój łyżką, po czym ponownie wstawić do zamrażarki. Postępować tak do momentu, gdy cały napój nie zamieni się w kaszkę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sylwia56 27.05.2012 13:59
a ja bez cukru
Zoso 17.04.2011 21:31
dodałbym wódkę :)
maciek7 23.03.2011 19:43
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat