Francuskie paszteciki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • kapusta kiszona

    25 dag
  • grzyby suszone

    15 dag
  • cebula biała

    1 szt
  • słonina

    3 dag
  • sól

  • pieprz

  • jajko

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto francuskie wyłożyć na stolnice, podsypać mąką i lekko rozwałkować. Następnie wyciąć nożem ok. 4 cm kwadraty, na każdy nałożyć po łużeczce farszu, zawinąć rurki i zlepić. Ułożyć na natłuszczonej formie, wysmarować rozkłóconym jajkiem i piec w piekarniku ok. 15 - 20 min.

Farsz:
kapustę kiszoną ugotować do miękkości, odcedzić. słoninę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć, dodać cebulkę pokrojoną w kostkę i smażyć aż będzie zrumieniona. Grzyby namoczyć w wodzie, później gotować kilka minut, odcedzić i połączyć z kapustą i cebulką. Całość doprawić do smaku i podsmażyć z dodatkiem 2 łyżek bułki tartej podanej na koniec smażenia.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (33)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
KasiaK90 07.07.2012 08:16
pyszne
rjustysia 26.05.2012 10:46
Bardzo takie lubię
artur7 09.04.2012 09:22
mniam
artur7 08.03.2012 08:27
pycha
hastalavista 24.02.2012 20:24
pyszna przekąska :)
KasiaK90 21.01.2012 09:17
wyglądają znakomicie
Mariusz10 28.12.2011 16:13
pyszne!
Elżbieta17 28.11.2011 22:07
super przepis:)
Iwusia 03.10.2011 22:58
wspaniałe paszteciki
caroline1983 12.08.2011 18:54
uwielbiam je zwłaszcza z czerwonym barszczem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat