Ekspresowa przekąska szparagowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zielonych szparagów

    15 szt
  • plastrów wędzonego boczku

    15
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ekspresowa przekąska szparagowa foto
Szparagi umyć, odciąć lub odłamać zdrewniałe końce i dolne części obrać.
Krok 2 - Ekspresowa przekąska szparagowa foto
Przygotować plastry boczku, w który będą zawijane szparagi.
Krok 3 - Ekspresowa przekąska szparagowa foto
Każdy szparag zawijać boczkiem i układać je na blaszce.
Krok 4 - Ekspresowa przekąska szparagowa foto
Tak przygotowane wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 20 minut w zależności od grubości szparagów aż boczek się ładnie zrumieni.
Krok 5 - Ekspresowa przekąska szparagowa foto
Podawać na gorąco, ale zimne też dobrze smakują.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ZEWA 04.06.2013 20:03
Dziękuję i polecam, bo przekąska jest ekspresowa i smaczna.
Pusia 04.06.2013 11:20
bardzo smaczne
sanielcia 03.06.2013 11:21
Prezentuja sie pysznie :)
Ewa104 02.06.2013 21:12
Ciekawa przekąska.
halina17 02.06.2013 12:11
Smaczna przekąska.
Janina 02.06.2013 12:05
Super smaczna przekąska
Monika-twin 02.06.2013 11:38
faktycznie express
aisoglam 02.06.2013 11:34
Przepysznie się prezentują :)
IwonaDD 02.06.2013 10:55
przepyszne połaczenie smaków

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat