Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z pomelo i bananów ze skórką pomarańczową
Kroki postępowania
Natychmiast zdjąć z palnika i rozpad do słoiczków.
Szczelnie zakręcić i postawić dnem do góry na 15 minut.
pomelo |
oczyszczone 600g
|
banan |
2 małe
|
cukier kryształ |
10 łyżek
|
sok z cytryny |
do smaku
|
żelfix |
1 op.
|
galaretka pomarańczowa |
1 op.
|
skórka pomarańczowa kandyzowana |
2-3 łyżki
|
woda zimna |
1/2 szkl.
|
skórka pomarańczowa |
starta 1-2 łyżeczki
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: