dżem śliwkowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier 80 dkg na jeden kilogram wypestkowanych owoców

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

zdrowe nie robaczywe śliwki umyć przepołowić i usunąć pestki. przesypać cukrem . pozostawić na 10-12 godzin w chłodnym pomieszczeniu. gotować ostrożnie mieszając co pewien czas by się nie przypaliły.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (25)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kuklik 18.04.2011 20:30
pyszny
kuklik 18.04.2011 20:30
pyszny
traktorek 02.03.2011 16:19
pyszności
wiola28a 19.02.2011 18:21
pycha
magical66 16.02.2011 17:11
pycha
daria899 10.02.2011 15:21
pyszny
ilka_86 01.02.2011 17:23
uwielbiam:)
monika154 26.11.2010 16:33
fajny przepis
Baska Kaska 07.11.2010 09:44
pycha
misia53 18.10.2010 21:25
Co roku robie powidła , w zimie mam do ciasta.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat