Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa czekolada

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

paczkę mleka w proszku (nie może być granulowane) 1/2 kg
5 łyżek kakao
pół kostki masła
szklanka cukru
3/4 szkl wody
kieliszek alkoholu
kilka kropel aromatu(ulubionego)

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa czekolada

W kąpieli wodnej rozpuszczamy -masło, cukier, wodę.
W osobnym naczyniu mieszamy mleko z kakao.

Gdy masa z masła, wody i cukru będzie lekko chłodna wlewamy ją do mleka wymieszanego z kakaem.
Mieszamy najlepiej ręką .Masa odchodzi ładnie od ręki.
Wkładamy do foremki i chłodzimy w lodówce dwie godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 15.01.2017 08:06
Pyszna czekolada. Uwielbiam taką:)
KuchniaMagdaLeny 15.12.2016 23:50
Mniam...Pychota!
mysza75 15.12.2016 11:17
ale fajna czekolada
RenataZ-et 15.12.2016 10:52
pyszności :)
KORAL 15.12.2016 10:39
Aż, ślinka cieknie :)
Edith85 15.12.2016 10:22
Super pomysł
Madzai 15.12.2016 10:08
Taka najlepsza!
Małgorzata92 15.12.2016 09:34
Ciekawy pomysł :)
mirosława4 15.12.2016 08:59
domowa najlepsza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak