Daktyle w czekoladzie

Daktyle w czekoladzie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • daktyli

    16
  • masy marcepanowej

    15 dag
  • cukru pudru

    6 dag
  • łyzka likiery morelowego

  • polewy czekoladowej

    15 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masę marcepanową zagnieść z cukrem pudrem i likierem. Uformować długi wałek i pokroić na kawałki wielkości daktyli. Masą nadziać przekrojone wzdłuż daktyle ( bez pestek) i maczać w rozpuszczonej polewie. Wysuszyć. Przełożyć ostrożnie na talerz i wtawić do lodówki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat