Czekolada pitna z piernikową nutą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 szkl.
  • czekolada gorzka

    50 g
  • przyprawa do piernika

    bez mąki
  • miód akacjowy

    do smaku
  • pasta

    waniliowa do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko rozgrzać nie dopuszczając do wrzenia. Czekoladę posiekać i dodać do gorącego mleka. Dodać odrobinę pasty waniliowe i przyprawę do piernika. Mieszać do uzyskania jednolitego płynu. Dosłodzić do smaku miodem.
Podawać na ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
benka 22.12.2016 18:00
Pyszna na chłodne dni.
mysza75 22.12.2016 10:38
co za pyszna czekolada
Krystyna32 22.12.2016 07:58
pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat