Cytrynada

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cytryny obrane z skórki

    kilka sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cytryny pokroić w plasterki, położyć na dno garnka. Zasypać cukrem, lekko wydusić łyżką sok. Zalać wrzątkiem. Wymieszać, odczekać. Podawać na ciepło lub na zimno

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marysia 31.07.2011 08:25
fajne
agata1722 22.02.2011 13:53
na pewno lepsza na zinmo
Henryka2 06.12.2010 18:20
Chyba lepsza schłódzona!
Krzysztof42 09.11.2010 14:07
trudny przepis
izoldaaa6 29.08.2010 00:32
najlepsza na orzeźwienie :0
iwa643 27.08.2010 21:15
można tez z pomartańcza albo limonkom tak zrobic dobre z cukrem brązowym i listami mięty
kamilaj 25.08.2010 16:28
świetnie chłodzący napój

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat