Cytrynada

Cytrynada

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cytryny obrane z skórki

    kilka sztuk
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Cytrynada

Cytryny pokroić w plasterki, położyć na dno garnka. Zasypać cukrem, lekko wydusić łyżką sok. Zalać wrzątkiem. Wymieszać, odczekać. Podawać na ciepło lub na zimno

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Marysia 31.07.2011 08:25
fajne
agata1722
agata1722 22.02.2011 13:53
na pewno lepsza na zinmo
Henryka2 06.12.2010 18:20
Chyba lepsza schłódzona!
Krzysztof42 09.11.2010 14:07
trudny przepis
izoldaaa6 29.08.2010 00:32
najlepsza na orzeźwienie :0
iwa643 27.08.2010 21:15
można tez z pomartańcza albo limonkom tak zrobic dobre z cukrem brązowym i listami mięty
kamilaj 25.08.2010 16:28
świetnie chłodzący napój

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat