\"Casino\"-Maraskino słodki likier wyrabiany pierwotnie w Dalmacji, w okolicach Zadaru, destylowany z fermentowanego soku maraski, gorzkiej dzikiej wiśni dalmatyńskiej, zazwyczaj z dodatkami jak gorzkie migdały, jaśmin albo wanilia.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gin

    1/2 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do kieliszków wkładamy po kostce lodu. Gin mieszamy a sokiem z cytryny, maraskino oraz camaprii w shakerze. Przelewamy do kieliszków i podajemy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ronald88 25.08.2011 09:13
super
Krzysztof42 07.12.2010 14:50
długa nazwa
buksiak12 22.08.2010 18:21
super przepis
Dorota71 22.08.2010 17:58
zapewne pychotka
Emilia22 22.08.2010 17:38
pewnie niebo w gębie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat