Buraczki w zalewie

Buraczki w zalewie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 3kg buraków

  • 3 łyżki cukru

  • 1 łyzka soli

  • 1 litr wody

  • 1/3 szklanki octu

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Buraczki w zalewie

Buraki dobrze wypłukać ugotować w skórce .Odstawić do ostygnięcia.Burczaki obrać ze skórki i pokroić w ćwiartki.Powkładać do słoików.Z cukru, soli, wody, i octu zrobić zalewą, zagotować i zalać buraczki w słoikach gorącą zalewą.Buraki w słoikach pasteryzować ok 10 min.Buraczki doskonałę na barszczyk zimą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

bami 17.10.2011 21:31
Znakomity pomysł na przechowanie buraczków na zimowy barszczyk :)
gusia1000 03.06.2011 14:45
fajny przepis.
berys18 28.10.2010 07:35
o ciekawe
bogumiła3 15.09.2010 22:22
super
Ewa104 24.08.2010 06:43
Świetny pomysł, zagłosowałam i dodałam przepis do swojej księgi.
Margo1 15.08.2010 18:16
ode mnie również
aginaa 11.08.2010 09:54
super, masz glosik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat