Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bueno Vista

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skladniki ponizej

Przepis i sposób przygotowania na: Bueno Vista

Biszkopt ciemny:

6 sztuk jaja
1 i 1/2 szklanki cukier
1 szklanka mąka tortowa
1 szklanka mąka ziemniaczana
3 łyżeczki proszek do pieczenia
1 opakowanie cukier wanilinowy
2-3 łyżki kakao

WYKONANIE:

Ubić jaja z cukrem i cukrem waniliowym, mąkę tortową i ziemniaczaną wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodawać powoli do masy jajecznej. Kakao zalać odrobinką gotującej wody i wymieszać, dodać do masy i wymieszać. Tortownicę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą, wlać ciasto, wstawić po nagrzanego piekarnika 180 stopni i piec 15 minut. W zależności jak piecze piekarnik.

Masa śmietanowa
350 ml śmietanki kremówki 36%
250 gr serka marcepone
cukier waniliowy
4 łyżki cukru pudru

Słoik dżemy wiśniowego kwaśnego

Masa śmietankowa:
Ubić zimną śmietanę, na końcu ubijania dodać 3 łyżki cukru pudru zmieszanego z cukrem waniliowym, dodać marcepone i dalej ubijać.

Zimny biszkopt przekroić, nasączyć najlepiej z alkoholem, posmarować dżemem i wyłożyć masę śmietanową. Można polać polewą czekoladowa lub potartą czekoladą.

SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 09.04.2014 15:49
Pysznie się prezentuje :-)
Iwusia 15.02.2014 23:44
smakowicie wygląda
Ola1young 09.02.2014 10:56
bardzo apetyczne ciacho :)
monisia1977 04.01.2014 06:39
fajnie wygląda
Beata999 03.01.2014 23:19
Rozpusta...
gibli 03.01.2014 21:10
fajnie wygląda:) poproszę kawałeczek malutki:))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak