Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z jagodami

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gotowych kruchych babeczek 15
sera białego typu włoskiego 250 g
masy krówkowej truflowej 1,5 łyżka
cukru waniliowego 2 łyżka
słodkiej śmietany 3 łyżka
małe listki melisy

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z jagodami

Rozłożyć babeczki. Jagody umyć i odsączyć na sicie. Do miski włożyć ser, śmietanę, cukier waniliowy i masę krówkową i mikserem utrzeć gładka masę. Za pomocą szprycy lub zwykłego woreczka foliowego napełnić masą każdą babeczkę. Następnie dookoła obłożyć jagodami i po jednej na środku. Na koniec babeczki udekorować listkami melisy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 04.03.2015 11:41
wyglądają apetycznie
treonina 07.10.2012 16:46
wyglądają cudownie
ziutula
ziutula 07.10.2012 15:58
nadzienie smaczne
V_kuchareczka 07.10.2012 12:41
wyglądają bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak