Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Arbuzowy koktajl z lodami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

arbuz 1/2 kg
lody waniliowe
likier amaretto 3 łyzki
miód 1 łyzka
lody pistacjowe

Przepis i sposób przygotowania na: Arbuzowy koktajl z lodami

Arbuza pokroić i usunąć z niego pestki (czesc odlozyc do dekoracji) , wrzucić do blendera, dodać amaretto, miód i lody waniliowe, miksować chwilkę, wstawić na 2 godz. do lodówki do ochłodzenia.

Do miski wsypać cukier, do drugiej amaretto z wodą.
Wysokie szklanki moczyć na wysokości 1 cm w amaretto a potem w cukrze.
Do tak przyozdobionych wysokich szklanek wlać koktajl, dodać gałkę lodów pistacjowych.
Ozdobić kawałkiem arbuza

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak