Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z cukinii

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtej cukinii 5 kg
cukru 80 g
galaretki cytrynowe 4 szt
kwasku cytrynowego 4 łyżeczki
kilka kropel olejku cytrynowego

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z cukinii

Cukinie obrać i wydrążyć nasiona. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Smażyć aż zmięknie. Następnie dodać cukier i olejek. Całość
smażyć jeszcze 30 minut. Pod koniec smażenia dodać galaretki i kwasek
cytrynowy. Gorące nakładać do słoików,szybko zakręcać i odstawić do
góry dnem do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 08.09.2016 19:45
piękny kolor, super smak, warto zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak