Zupa-krem z marchewki z nutką imbiru
Opublikowano: 09.01.2013

"CHUDNIEMY SMACZNIE!" cz.12
Jedna z moich ulubionych zup!
Składniki:
- litr bulionu
- 4 marchewki
- 2 pietruszki
- cebula
- ząbek czosnku
- 2 łyżki masła klarowanego
- imbir (2 szczypty)
- błonnik marchewkowy
- jogurt naturalny
- pietruszka do dekoracji
Na maśle podsmażamy około 5 minut pokrojoną w plasterki marchewkę, pietruszkę i cebulę.
Dodajemy czosnek i zalewamy bulionem. Doprawiamy imbirem. Dusimy na małym ogniu około 20 minut, aż warzywa będą całkowicie miękkie.
Przelewamy do blendera i miksujemy aż powstanie gładki krem.
Przelewamy do salaterek, dodajemy po 2/3 łyżeczki błonnika, łyżkę jogurtu naturalnego i dekorujemy pietruszką.

