Zupa pieczarkowa z kaszą
Zupa pieczarkowa z kaszą
0,5 kg pieczarek
2 marchewki,
1 cebula,
2 kostki rosołowe,
1 łyżka kucharka
pieprz czarny mielony,
200 g kaszy jęczmiennej perłowej
2 łyżki mąki pszennej,
2 łyżki śmietany,
1 szklanka wody,
1 łyżka margaryny
Cebule drobno kroimy i podsmażamy na margarynie.
Dodajemy oczyszczone i pokrojone drobno pieczarki.
Marchewkę ścieramy na drobnych oczkach tarki jarzynowej.
Do garnka wlewamy wodę i gotujemy. Dodajemy kostki rosołowe.
Wsypujemy startą marchewkę.
Kaszę gotujemy wg przepisu.
Wsypujemy do zupy.
Mąkę mieszamy ze śmietana ,dolewamy wodę i dokładnie łączymy.
Wlewamy do zupy.
Doprawiamy Kucharkiem i pieprzem.
Gotujemy około 20 minut.