Zupa pieczarkowa z kaszą

Opublikowano: 06.02.2013
Autor: IZABELA29
Zupa pieczarkowa z kaszą
Smaczna zupa z kaszą zadowoli podniebienia wielu smakoszy.

 

                              Zupa pieczarkowa z kaszą

 

    0,5 kg pieczarek
    2 marchewki,
    1 cebula,
    2 kostki rosołowe,
    1 łyżka kucharka
    pieprz czarny mielony,
    200 g kaszy jęczmiennej perłowej
    2 łyżki mąki pszennej,
    2 łyżki śmietany,
    1 szklanka wody,
    1 łyżka margaryny

 

Cebule drobno kroimy i podsmażamy na margarynie.

Dodajemy oczyszczone i pokrojone drobno pieczarki.

Marchewkę ścieramy na drobnych oczkach tarki jarzynowej.

Do garnka wlewamy wodę i gotujemy. Dodajemy kostki rosołowe.

Wsypujemy startą marchewkę.

Kaszę gotujemy wg przepisu.
Wsypujemy do zupy.
Mąkę mieszamy ze śmietana ,dolewamy wodę i dokładnie łączymy.

Wlewamy do zupy.
Doprawiamy Kucharkiem i pieprzem.
Gotujemy około 20 minut.

 

prymat