Zupa meksykanka

Opublikowano: 22.11.2012
Autor: IZABELA29
Zupa meksykanka
O tej porze roku rozgrzać każdy chce się jak może. Jeden dobry sprawdzony sposób to talerz gorącej zupy.

                    Zupa meksykanka.

 

         Zupa meksykanka

 

Składniki:

 

Cebule kroimy w kostkę . 

Wrzucamy na rozgrzany olej i chwilę smażymy.

 

Zupa meksykanka

(tu przydaje się pomoc dzieci chętnych do gotowania)

Dodajemy po chwili mięso.

Rozdrabniamy widelcem, a następnie smażymy od czasu do czasu mieszając.

Do garnka wlewamy 1,5 litra wody i kostki.
Gotujemy.

Mięso z cebulą przekładamy do wody.
Gotujemy.

 

Następnie dodajemy całą zawartość puszek z fasolą i kukurydzą (razem z zalewą).

 

 

        Zupa meksykanka

Dodajemy przecier pomidorowy.

Doprawiamy ziołami prowansalskimi ,kucharkiem i pieprzem.
Gotujemy chwile .

Podajemy z pieczywem.

 

          Zupa meksykanka

 

 

prymat