Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa meksykanka

O tej porze roku rozgrzać każdy chce się jak może. Jeden dobry sprawdzony sposób to talerz gorącej zupy.

                    Zupa meksykanka.

 

         Zupa meksykanka

 

Składniki:

 

Cebule kroimy w kostkę . 

Wrzucamy na rozgrzany olej i chwilę smażymy.

 

Zupa meksykanka

(tu przydaje się pomoc dzieci chętnych do gotowania)

Dodajemy po chwili mięso.

Rozdrabniamy widelcem, a następnie smażymy od czasu do czasu mieszając.

Do garnka wlewamy 1,5 litra wody i kostki.
Gotujemy.

Mięso z cebulą przekładamy do wody.
Gotujemy.

 

Następnie dodajemy całą zawartość puszek z fasolą i kukurydzą (razem z zalewą).

 

 

        Zupa meksykanka

Dodajemy przecier pomidorowy.

Doprawiamy ziołami prowansalskimi ,kucharkiem i pieprzem.
Gotujemy chwile .

Podajemy z pieczywem.

 

          Zupa meksykanka

 

 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak