Zupa meksykanka.
Składniki:
-
500 g mięsa mielonego wieprzowego,
-
1 puszka fasoli białej,
-
1puszka fasoli czerwonej
-
1 puszka kukurydzy konserwowej
-
zioła prowansalskie Prymat,
-
pieprz czarny mielony Prymat,
-
Kucharek - uniwersalna,
-
kostki rosołowe,
-
2 cebula biała,
-
2 łyżki oleju,
-
1 słoiczek przecieru pomidorowego
Cebule kroimy w kostkę .
Wrzucamy na rozgrzany olej i chwilę smażymy.
(tu przydaje się pomoc dzieci chętnych do gotowania)
Dodajemy po chwili mięso.
Rozdrabniamy widelcem, a następnie smażymy od czasu do czasu mieszając.
Do garnka wlewamy 1,5 litra wody i kostki.
Gotujemy.
Mięso z cebulą przekładamy do wody.
Gotujemy.
Następnie dodajemy całą zawartość puszek z fasolą i kukurydzą (razem z zalewą).
Dodajemy przecier pomidorowy.
Doprawiamy ziołami prowansalskimi ,kucharkiem i pieprzem.
Gotujemy chwile .
Podajemy z pieczywem.