Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa inna niż zawsze

Każda zupę możemy urozmaicić wg. własnego uznania. Zobaczcie jak i czym. Może i Wy spróbujecie ją zrobić w tej wersji.

                Zupa gulaszowa z kluskami

Zupa gulaszowa inna niż zawsze

 

 

  KLUSKI ziemniaczane:

 

4 ziemniaki ugotowane w wodzie około 400 g

4 łyżki mąki pszennej

 

 

https://www.doradcasmaku.pl/przepis/49096/zupa-gulaszowa-moja-wersja-.html

pod tym linkiem jest przykładowy przepis na zwykła zupe gulaszową .

 

Do takiej zupy możemy zrobić kluski , które dodadzą jej inny niż zawsze wygląd i doznania smakowe.

Z więc :

Międzyczasie , gdy zupa nam się gotuje obieramy ziemniaki i gotujemy je w osolonym wrzątku do miękkości. 
Przeciskamy przez praskę lub rozgniatamy tłuczkiem.
 Dosypujemy mąkę i wyrabiamy ciasto takie by nie kleiło się bardzo do ręki.
 W razie potrzeby dosypujemy odrobiną mąki.

Wyrobione ciasto kształtujemy w wałek i kładziemy na desce.

 

                                     Zupa gulaszowa inna niż zawsze

 

Kroimy je na 1 cm placki.

Podczas gotowania zupy wyciągamy połowe użytego mięsa posłuży nam jako farsz.

Mięso rozdrabniamy blenderem i doprawiamy do smaku pieprzem.

Gotowy farsz wykładamy na kółka z ciasta ziemniaczanego.

 

Zupa gulaszowa inna niż zawsze

Zlepiamy w kule.    Gotowe kluski wrzucamy do zupy.

 

 

Zupa gulaszowa inna niż zawsze

Prawda ,że efektownie się prezentują .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak