PROMOCJA! -10% na ulubione przyprawy z kodem DS10.
SPRAWDŹ
Zapachy mojej kuchni
Lubicie zapach cynamonu ? Ja uwielbiam :)
Pamiętam z casów dzieciństwa jak nasz dom pachniał pieczonym ciastem, swosjkimi wędlinami i pastą do podłogi :)
Moja kuchnia prawie przez cały rok pachnie cynamonem. Dodaję go do pieczonych jabłek, jabłecznika, pierniczków i ciasteczek. Lubię mieszkania, w których czuć ciepło i naturalne zapachy dochodzące z kuchni.
Chcę Wam polecić przepis na kwiatuszki miodowe z cynamonem. Są przepyszne, przypominają smakiem toruńskie pierniczki.
SKŁADNIKI :
1/3 szklanki cukru drobnego,
2 szklanki mąki pszennej,
2 łyżki cukru cynamonowego,
2 łyżki miodu prawdziwego,
1 jajko,
50 g margaryny lub masła,
1 łyżeczka cynamonu mielonego,
1 łyżeczka sody oczyszczonej,
1/3 szklanki śmietany 18%
PRZYGOTOWANIE :
Margarynę rozpuszczamy w garnuszku na małym ogniu.Dodajemy miód. Mieszamy i dodajemy sodę i śmietanę. Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy cynamon u cukier. Dodajemy rozpuszczoną margarynę i wbijamy jajko. Mieszamy robotem kuchennym.
Na stolnicy podsypanej mąką wyrabiamy ciasto ręcznie. Rozwałkowujemy je i wycinamy foremkami kształty kwiatuszków. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posypujemy cukrem cynamonowym.
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do
Prymat sp. z
o.o.:
Twoja przeglądarka jest nieaktualna
Zalecamy zaktualizowanie przeglądarki do najnowszej wersji lub pobranie innej.
Jeśli chcesz, nadal możesz korzystać ze strony, ale niektóre z jej funkcji mogą nie działać.