Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Do odważnych świat należy

Lubię poznawać nowe smaki, zapachy, składniki ... Lubię eksperymenty kulinarne. Sprawdzone przepisy są prawdziwą skarbnicą, ale warto czasem poszaleć w kuchni i pofantazjować :)

Ostatnio zaczęłam eksperymentować w kuchni.

Efekty bywają różne :)

To danie przygotowuje się dosyć szybko i naprawdę świetnie smakuje. Połączyłam swoją ulubioną rybę z elementem ukochanej kuchni meksykańskiej.

Polecam.

SKŁADNIKI :

placek tortilla 1 szt,

oliwa z oliwek,

mąka pszenna do panierki,

2 liście sałaty,

2 pomidorki koktajlowe,

kiełki ( ilość według uznania),

papryczka peperoni konserwowa 4-5 sztuk,

1/2 pomarańczy,

sos słodko - pikantny Chili,

filet z łososia 200 g,

sól morska jodowana,

PRZYGOTOWANIE :

Filet z łososia kroimy na małe porcje.Myjemy, osuszamy i skrapiamy sokiem z pomarańczy. Odstawiamy na około 20 minut.

W tym czasie nagrzewamy patelnię grillową i smazymy tortillę. Odkładamy ją do ostygnięcia.

Łososia solimy i panierujemy w mące. Smażymy na rozgrzanej oliwie i układamy na ręczniku papierowym, po chwili obracając na drugą stronę, aby odsączyć tłuszcz.

Do miseczki nakładamy sos chili i obtaczamy dokładnie usmazonego łososia.

Liście sałaty myjemy i osuszamy.Układamy na rozłożonej tortilli.

Układamy pozostałe składniki - pokrojone pomidorki,papryczki peperoni, kawałki łososia i posypujemy kiełkami. Zawijamy.

Smacznego :)

Do odważnych świat należy

 

 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak