Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Do odważnych świat należy

Lubię poznawać nowe smaki, zapachy, składniki ... Lubię eksperymenty kulinarne. Sprawdzone przepisy są prawdziwą skarbnicą, ale warto czasem poszaleć w kuchni i pofantazjować :)

Ostatnio zaczęłam eksperymentować w kuchni.

Efekty bywają różne :)

To danie przygotowuje się dosyć szybko i naprawdę świetnie smakuje. Połączyłam swoją ulubioną rybę z elementem ukochanej kuchni meksykańskiej.

Polecam.

SKŁADNIKI :

placek tortilla 1 szt,

oliwa z oliwek,

mąka pszenna do panierki,

2 liście sałaty,

2 pomidorki koktajlowe,

kiełki ( ilość według uznania),

papryczka peperoni konserwowa 4-5 sztuk,

1/2 pomarańczy,

sos słodko - pikantny Chili,

filet z łososia 200 g,

sól morska jodowana,

PRZYGOTOWANIE :

Filet z łososia kroimy na małe porcje.Myjemy, osuszamy i skrapiamy sokiem z pomarańczy. Odstawiamy na około 20 minut.

W tym czasie nagrzewamy patelnię grillową i smazymy tortillę. Odkładamy ją do ostygnięcia.

Łososia solimy i panierujemy w mące. Smażymy na rozgrzanej oliwie i układamy na ręczniku papierowym, po chwili obracając na drugą stronę, aby odsączyć tłuszcz.

Do miseczki nakładamy sos chili i obtaczamy dokładnie usmazonego łososia.

Liście sałaty myjemy i osuszamy.Układamy na rozłożonej tortilli.

Układamy pozostałe składniki - pokrojone pomidorki,papryczki peperoni, kawałki łososia i posypujemy kiełkami. Zawijamy.

Smacznego :)

Do odważnych świat należy

 

 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak