Włoska tarta z oliwkami
- 2 szklanki mąki pszennej
- 4 jajka
- 200 g margaryny
- 2 pory
- olej do smażenia
- 250 ml śmietany
- 100 g sera żółtego
- 300 g fileta z kurczaka
- 10 zielonych oliwek
- 200 g papryki konserwowej
- sól do smaku
- pieprz czarny do smaku
Przygotowujemy kruche ciasto zagniatając mąkę z 2 żółtkami i margaryną.
Między czasie kroimy filet w kostkę ,pora w paski i paprykę w paski.
W rondelku rozgrzewamy olej, przesmażamy filet ,dodajemy por i paprykę.
Ciasto wyciągamy z lodówki, wykładamy do posmarowanej margaryną formy do tarty.
Przelewamy masę jajeczną na ciasto.
Przestudzoną zawartość rondelka przekładamy do formy.
Na wierzchu układamy oliwki. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku przez 45 minut.
SMACZNEGO..