Wielkanoc cz. 5

Opublikowano: 27.03.2013
Autor: bietka
Wielkanoc cz. 5
Kolorowe jajka faszerowane.


Wielkanoc cz. 5


Bardzo lubię jak na stole wielkanocnym jest kolorowo, dlatego proponuję zrobić kolorowe jajka faszerowane.


Składniki:

6 jajek ugotowanych na twardo

200 gram twarogu homogenizowanego

2 łyżeczki chrzanu o smaku cytrynowym Smak

2 łyżeczki koncentratu pomidorowego

2 gałązki koperku

2 gałązki natki pietruszki

1 wiązka szczypiorku

sól do smaku

pieprz czarny mielony Prymat do smaku

1 ogórek zielony


Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo, następnie obrać, przekroić wzdłuż na pół i wyjąć żółtka. Twarożek dokładnie rozetrzeć z żółtkami. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Gotową masę podzielić na 3 części.Do jednej dać chrzan, do drugiej koncentrat pomidorowy, a do trzeciej drobno posiekaną zieleninę
Gotowymi masami napełnić białka. Poukładać na specjalnym talerzu, na środek pokroić ogórka. Udekorować dowolnie.      


SMACZNEGO!                

      

prymat