Wielkanoc cz. 5
Bardzo lubię jak na stole wielkanocnym jest kolorowo, dlatego proponuję zrobić kolorowe jajka faszerowane.
Składniki:
6 jajek ugotowanych na twardo
200 gram twarogu homogenizowanego
2 łyżeczki chrzanu o smaku cytrynowym Smak
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
2 gałązki koperku
2 gałązki natki pietruszki
1 wiązka szczypiorku
sól do smaku
pieprz czarny mielony Prymat do smaku
1 ogórek zielony
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, następnie obrać, przekroić wzdłuż na pół i wyjąć żółtka. Twarożek dokładnie rozetrzeć z żółtkami. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Gotową masę podzielić na 3 części.Do jednej dać chrzan, do drugiej koncentrat pomidorowy, a do trzeciej drobno posiekaną zieleninę
Gotowymi masami napełnić białka. Poukładać na specjalnym talerzu, na środek pokroić ogórka. Udekorować dowolnie.
SMACZNEGO!