Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanoc cz. 3

Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć faszerowanych jajek.


Wielkanoc cz. 3


U mnie na stole wielkanocnym królują jajka, zresztą chyba tak jak i u innych, robię dużo różnych jajek faszerowanych.

Oto przepis na jajka faszerowane tuńczykiem, bardzo szybko się je robi, można je zrobić dopiero w niedzielę do południa zanim przyjdą do nas goście.


Jajka faszerowane tuńczykiem


Składniki:

6 jajek
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
3 łyżki majonezu
sól do smaku
pieprz czarny mielony Prymat 


Wykonanie:

 Jajka ugotować na twardo, przekroić na pół i powyjmować żółtka. Tuńczyka z puszki odcedzić i rozgnieść widelcem, dodać żółtka jaj, majonez i doprawić do smaku solą i pieprzem. Farszem napełniać białka jajek     


SMACZNEGO!  
   
    
   
       

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak