Ananasa przekroiłam wzdłuż, tak żeby zostały nam liście z ananasem w całości. Usunęłam niejadalny środek owocu. Wydrążyłam miąższ ananasa i pokroiłam w kostkę. Krewetki odmroziłam, i zamarynowałam w oliwie, z dodatkiem soli, pieprzu kolorowego, Bazyli i oregano. Ryż gotowałam w osolonej wodzie 20 minut. Poczekałam aż ostygnie.
Cukinie pokroiłam w kostkę razem ze skórką. Przesmażyłam ją 1 minutę, mają zostać ładne kostki, dodałam bazylie, oregano suszone. Do miseczki przełożyłam ryż, cukinie, pokrojoną paprykę czerwoną, kawałki ananasa. Doprawiłam pieprzem i napełniłam ananasa farszem. Na wierzch ułożyłam kawałki sera lazur, krewetki, oliwki czarne pokrojone, pomidorki koktajlowe pokrojone. Fajnie żeby pomidorki miały kształt serca po przekrojeniu. Papryczkę chili pokroiłam na drobne paseczki i dodałam do farszu. Udekorowałam dwoma sercami z papryki. Talerz ozdobiłam różą z pomidora i listkami z cukinii.
Sałatka z małżami
6 liści Salaty masłowej
2 łyżki małży z zalewy w białym winie
6 pomidorków koktajlowych
1 papryka czerwona
3 dkg sera lazur
4 oliwki czarne
3 rzodkiewki
1 papryczka chili żółta
1 cebula czerwona
Kawałek cukinii
2 łyżki sosu vinegrette
Sałatę myję, osuszam i strzepię na talerzu. Dodaję odsączone małże z zalewy, pokrojone pomidorki koktajlowe, kawałki sera lazur. Z papryki czerwonej wycinam serca. Papryczkę chili kroję w cienkie paski i dodaję do sałatki. Rzodkiewki kroje w plastry. Sałatę polewam sosem vinegrette. Talerz dekoruję oliwkami. Z cebuli robię róże. Z cukinii wycinam płatki do kwiata.
Sałatka serce z pieczonym burakiem, truskawkami i lososiem
Sałatę myję osuszam, i strzepię na talerzu. Buraka pieczonego obieram , kroję plastry i specjalnym nożykiem wycinam serca.Układam na talerzu, Cebulę obieram i kroję w piórka, truskawki myję, kroję na pół i dodaję do sałatki. Ser camembert kroję w trójkąty, łososia kroję na cienkie plastry i zwijam. Składniki na sos przekładam do miski,i miksuję blenderem. Sałatkę polewam sosem, i dodaję kwiaty bratka. Z jednego buraka robię róże, dekoruje listkami bazylii.
Pokrzywowy makaron z roszponką i krewetkami

100 gram makaronu pokrzywowego Eko
½ opakowania roszponki
10 krewetek koktajlowych
½ papryczki chili
5 truskawek
5 pomidorków koktajlowych
5 szparagów białych
½ łyżeczki oregano
½ łyżeczki Bazyli suszonej
Sól
Pieprz
3 łyżki sosu francuskiego domowy robiony
Kwiatki bratka
2 łyżki oliwy
Makaron pokrzywowy gotuję aldente w osolonej wodzie około 6 minut. Sałatę myję i osuszam. Układam na talerzu postrzępioną, dodaję roszponkę, makaron, następnie umyte i pokrojone truskawki, oraz pomidorki koktajlowe. Krewetki odmrażam, następnie marynuję w oliwie dodaję, sól, pieprz, oregano, bazylię, i pokrojoną papryczkę chili. Krewetki grilluję na grillu elektrycznym i dodaję do sałatki. Polewam sosem francuskim domowym robionym. Podaję z kwiatkami bratka.