Trufle kokosowe

Opublikowano: 31.01.2013
Autor: Russkaya
Trufle kokosowe
100 razy lepsze od tych sklepowych!

Trufle kokosowe


Składniki:

  • 200g białej czekolady
  • 1/2 szkl kremówki
  • 1/3 szkl płatków kukurydzianych
  • 1 i 1/4 szkl wiórków
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki likieru kokosowego
  • 3 łyżki mleka w proszku


+ wiórki do obtoczenia


Kremówkę podgrzać razem z masłem, dodać czekoladę i mieszać aż się rozpuści.

Przelać do miski, dodać wiórki, pokruszone płatki, likier i mleko w proszku. Wymieszać dokładnie. Schłodzić w lodówce. Formować kuleczki i każdą obtaczać w wiórkach.

Przechowywać w lodówce.

Smacznego :)

prymat