Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trufle

Mała słodycz a cieszy!

Trufle


Składniki na 10 trufli:

  • 100g dobrej białej czekolady
  • 2-3 łyżki śmietany
  • 2/3 szklanki płatków kukurydzianych
  • 3 łyżki zmielonych orzechów (mogą być laskowe, włoskie...)
  • 1/2 szklanki mleka w proszku

 

Czekoladę wraz ze śmietaną rozpuszczamy w kąpieli wodnej.

Mleko w proszku, orzechy i drobno pokruszone płatki mieszamy ze sobą i dodajemy do czekolady.

Z masy formujemy 10 kuleczek i dekorujemy je według uznania.

Schładzamy w lodówce.

Trufle

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak