Tosty z pastą z awokado i fety

Opublikowano: 19.02.2014
Tosty z pastą z awokado i fety
Z cyklu: zielono mi - pyszne i zdrowe tosty na śniadanie. Zapachniało wiosną w naszej kuchni...

Składniki;

  • chleb orkiszowy, 
  • awokado, 
  • 100 g sera feta, 
  • rukola, 
  • kilka listków mięty, 
  • oliwa z oliwek, 
  • sok z połowy cytryny lub limonki, 
  • papryczka chili lub aromatyzowana oliwa chili


Wykonanie;

Chleb pokrój na 1 cm kromki a potem na trójkąty. Z awokado usuń pestkę , do miseczki wydrąż miąższ.Skrop z sokiem z cytryny lub limonki. Dodaj fetę. Rozgnieć wszystko widelcem lub zblenduj, ale nie na gładko. Dodaj posiekaną papryczkę chili /ilość zależy od Ciebie, możesz też dodać ząbek czosnku/ i miętę. Dodaj łyżkę oliwy z oliwek. Wymieszaj. Tosty skrop oliwą i podgrzej w piekarniku. Na tostach rozłóż listki rukoli, nałóż pastę,skrop oliwą i zajadaj;) Smacznego:)

Tosty z pastą z awokado i fety 

prymat