Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa słoneczna

Ta zupka gości na naszym stole bardzo często od wielu lat.

Składniki:

  • 4 łyżki kaszy kukurydzianej 
  • 1 marchewka 
  • 1 pietruszka 
  • kawałek selera 
  • cebula ł
  • yżka oleju 
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany 
  • majeranek wegeta lub jarzynka 
  • pieprz 


Wykonanie:

Cebulę obrać, drobno posiekać, podsmażyć na gorącym oleju. Wsypać kaszę i mieszając chwilę smażyć. Przełożyć zawartość patelni do garnka, zalać 5 szklankami wody i gotować 15 minut na wolnym ogniu. W tym czasie oczyszczone warzywa zetrzeć na tarce, dodać do zupy, przyprawić. Gdy kasza i warzywa będą miękkie, zaciągnąć zupę śmietaną i ewentualnie doprawić. Na talerzach posypać natką pietruszki lub koperkiem.

Zupa słoneczna 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak