Składniki (porcja dla 2 osób)
- 250g mrożonej mieszanki chińskiej (warzywka pokrojone w cieniutkie słupki, ja kupuję w Biedronce; 750g/ niecałe 4 zł)
- opakowanie zupki chińskiej * (tej z makaronem, u mnie zawsze gulaszowa amino) + przyprawy
- 1/2 piersi kurczaka
- sól, pieprz, papryka
Makaron z zupki zalewamy wrzątkiem. Gdy napęcznieje- odcedzamy.
Pierś kurczaka myjemy, kroimy na mniejsze kawałeczki, podsmażamy na patelni, doprawiamy.
W drugiej patelni rozgrzewamy odrobinę tłuszczu, wsypujemy mieszankę chińską i dusimy, dolewając ciut wody. Dodajemy podsmażone mięsko. Gdy warzywka będą miękkie, wrzucamy makaron i chwilkę razem dusimy. Mocno doprawiamy. Ja do smaku dodaję właśnie te przyprawy z zupki gulaszowej (amino).
Nakładamy na talerz i gotowe!