Szaszłyki klopsiki

Opublikowano: 30.11.2012
Autor: IZABELA29
Szaszłyki klopsiki
Klopsiki mięsne pieczone jako szaszłyk przeplatane kawałkami zielonej papryki. Apetycznie podane z surówką i ziemniaczkami to doskonały obiad.

Szaszłyki klopsiki.

 

 

 

 

 

Składniki;

0,5 kg mięsa mielonego,
1 cebula,
1 jajko,
3 łyżki natki pietruszki,
1 papryka zielona 
2 łyżki bułki  tartej Prymat,
papryka mielona  słodka Prymat,
pieprz kolorowy młynek Prymat,
sól  ziołowa Prymat do smaku

 

 

 

Sposób wykonania:

Cebule obieramy,siekamy i smażymy na oleju.

Natkę myjemy i siekamy.

Paprykę kroimy w paski.

Do mięsa dodajemy jajko, natkę i cebulę oraz bułkę tartą .

Doprawiamy do smaku.

Wyrabiamy na gładka masę.

Formujemy kulki.
Klopsiki i paprykę nadziewamy na przemian na patyczki do szaszłyków.

Układamy w natłuszczonej foli aluminiowej i pieczemy 40 minut w temp. 200 st. 


Upieczone szaszłyki podajemy od razu po przygotowaniu.

 

 

 

Smacznego.

 

prymat