Szaszłyki klopsiki.
Składniki;
0,5 kg mięsa mielonego,
1 cebula,
1 jajko,
3 łyżki natki pietruszki,
1 papryka zielona
2 łyżki bułki tartej Prymat,
papryka mielona słodka Prymat,
pieprz kolorowy młynek Prymat,
sól ziołowa Prymat do smaku
Sposób wykonania:
Cebule obieramy,siekamy i smażymy na oleju.
Natkę myjemy i siekamy.
Paprykę kroimy w paski.
Do mięsa dodajemy jajko, natkę i cebulę oraz bułkę tartą .
Doprawiamy do smaku.
Wyrabiamy na gładka masę.
Formujemy kulki.
Klopsiki i paprykę nadziewamy na przemian na patyczki do szaszłyków.
Układamy w natłuszczonej foli aluminiowej i pieczemy 40 minut w temp. 200 st.
Upieczone szaszłyki podajemy od razu po przygotowaniu.
Smacznego.