Szaszłyki drobiowo-warzywne

Opublikowano: 15.01.2013
Autor: Russkaya
Szaszłyki drobiowo-warzywne
"CHUDNIEMY SMACZNIE!" cz. 23



Składniki:

  • 2 podwójne piersi kurczaka
  • cukinia
  • papryka czerwona
  • papryka żółta

 

Marynata do mięcha:

  • 3 łyżki mieszanki przypraw do grilla
  • 3 łyżki oleju/ oliwy

 

Marynata do warzyw:

  • łyżeczka papryki
  • łyżeczka czosnku
  • 3 łyżki oleju/ oliwy

 

Dzień przed zamierzanym grillowaniem marynujemy mięso i warzywa.

Pierś myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i mieszamy z olejem wymieszanym z przyprawą. Wstawiamy do lodówki na noc.

Warzywa myjemy, kroimy w kostkę a cukinię w półplasterki, marynujemy.

Na drugi dzień nadziewamy naprzemiennie składniki na patyczki do szaszłyków.

Grillujemy około 30 minut.

Podajemy z sosem BBQ lub musztardą.

 


prymat