Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki drobiowo- kalafiorowe

Szaszłyka nikt nie odmówi. Jedzonko ściągane z "kijka" to super zabawa dla dzieci .

   Szaszłyki drobiowo- kalafiorowe         


                            Szaszłyki drobiowo - kalafiorowe

50 dag fileta z kurczaka,
1 mały kalafior,
1 łyżka curry Prymat,
4 łyżki natki pietruszki Prymat,
sól  oraz pieprz do smaku,
olej do smażenia

1 torebka ryżu w woreczku 100 g.

 

 

1.

Kalafior podzielony na różyczki gotujemy 8 minut w osolonym wrzątku.

Mięso z kurczaka kroimy w paski i oprószamy solą , pieprzem i natką pietruszki Prymat.
Zwijamy w kształt rulonika.

Szaszłyki drobiowo- kalafiorowe

 

2.

Kalafior po wyjęciu z wody lekko studzimy. Na rozgrzanym oleju podsmażamy go posypując curry.

Szaszłyki drobiowo- kalafiorowe

 

3.

Wyjmujemy z patelni na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem.

Na długie patyki do szaszłyków nabijamy kolejno mięso z kurczaka i kalafior.

Uzupełniamy do wyczerpania składników.

Szaszłyki drobiowo- kalafiorowe

 

4.

Układamy przygotowane szaszłyki na blaszkę wyłożoną folią, posmarowaną olejem i zapiekamy w 200 stop. C przez 15 minut.

Szaszłyki drobiowo- kalafiorowe

 

5.

Wykładamy na talerz wyłożony porcją ugotowanego na sypko ryżu.

 

Szaszłyki drobiowo- kalafiorowe

 

Prawda, że proste danie. Początkujący kucharz poradzi sobie z jego wykonaniem, a smak szaszłyka podbije serca domowników.

Zoso 17.02.2012 20:07
fajny pomysł na imprezkę z przyjaciółmi:)
IZABELA29 15.02.2012 14:44
dziękuję
sara1 15.02.2012 12:59
zgadzam się danie bardzo proste,na pewno zagoszczą na moim stole, bardzo smacznie i pięknie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak