Szaszłyki drobiowo- kalafiorowe

Opublikowano: 15.02.2012
Autor: IZABELA29
Szaszłyki drobiowo- kalafiorowe
Szaszłyka nikt nie odmówi. Jedzonko ściągane z "kijka" to super zabawa dla dzieci .

            


                            Szaszłyki drobiowo - kalafiorowe

50 dag fileta z kurczaka,
1 mały kalafior,
1 łyżka curry Prymat,
4 łyżki natki pietruszki Prymat,
sól  oraz pieprz do smaku,
olej do smażenia

1 torebka ryżu w woreczku 100 g.

 

 

1.

Kalafior podzielony na różyczki gotujemy 8 minut w osolonym wrzątku.

Mięso z kurczaka kroimy w paski i oprószamy solą , pieprzem i natką pietruszki Prymat.
Zwijamy w kształt rulonika.

 

2.

Kalafior po wyjęciu z wody lekko studzimy. Na rozgrzanym oleju podsmażamy go posypując curry.

 

3.

Wyjmujemy z patelni na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem.

Na długie patyki do szaszłyków nabijamy kolejno mięso z kurczaka i kalafior.

Uzupełniamy do wyczerpania składników.

 

4.

Układamy przygotowane szaszłyki na blaszkę wyłożoną folią, posmarowaną olejem i zapiekamy w 200 stop. C przez 15 minut.

 

5.

Wykładamy na talerz wyłożony porcją ugotowanego na sypko ryżu.

 

 

Prawda, że proste danie. Początkujący kucharz poradzi sobie z jego wykonaniem, a smak szaszłyka podbije serca domowników.

prymat