Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pytanie sondażowe Christophera.

Pytanie sondażowe.

Czasami urządzamy w domu, w restauracji, w wynajętej sali  chrzciny, komunię, wesele, 18 - nastkę, wieczór panieński itd. Zastanawiamy się co podać na naszą imprezę, jak ułożyć menu  na 20 osób, a jak na 150 osób. Co zamówić w lokalu którego kuchnia posiada  piec konwekcyjny, a co w kuchni  tylko z piekarnikiem. Co zrobić, żeby wszyscy goście byli zadowoleni, otrzymali gorące dania we właściwej kolejności. Jak nie dopuścić do nadmiaru jedzenia, które pozostaje z imprezy i odgrzewamy je jeszcze przez tydzień. Obecnie jestem na emeryturze, posiadam bardzo duży zestaw jadłospisów na każdą imprezę, ułożonych przeze mnie, którymi chętnie się podzielę. Oczywiście postaram się przybliżyć też różne problemy, którym można w bardzo prosty sposób zaradzić. Każdy jadłospis można modyfikować, ale schemat już jest. Mogę również przybliżyć, sposób obliczania, oczywiście uproszczony, potrzebnego towaru na imprezę. Jeżeli będzie zainteresowanie tym tematem, to mogę zacząć od grudnia. Serdecznie Wszystkich pozdrawiam  i oczekuję odpowiedzi, od zainteresowania  uzależniam podjęcie tego tematu. Christopher.

 

 

Klausia 12.11.2013 13:03
Świetna inicjatywa :) Ja na pewno skorzystam, bo większość tych imprez przede mną :)
Rafał10 05.11.2013 15:50
Bardzo ciekawe mogłyby być takie posty w których doradzasz. Sama odruchowo skorzystałam z Twojej pomocy i napisałam z prośbą o radę, za którą bardzo dziękuję. Pewnie wiele ludzi skorzysta i będzie czytać ciekawe artykuły z życia wzięte :)
caralajna 28.10.2013 09:10
jeśli podejmiesz taki temat, to będę czytać z zainteresowaniem. rady od doświadczonych w temacie są bezcenne. pozdrawiam :)
Anna133 27.10.2013 18:34
ja też jestem za , choc mam zawsze problem z gosciami bo są tradycjonalistami , więkoszść nie lubi oliwek , szynki serrano , wolą zwykłe jedzenie , chętnie poczytam :D
miszelka 27.10.2013 11:09
ja tez jestem za :)
Gabi44 26.10.2013 22:08
Podobno zawsze robię za dużo dań ,ale jak ostatnio zrobiłam tak zgodnie z zasadami (?) to czułam jakiś niedosyt.Goście nie,ale może to kurtuazja.Chętnie się douczę i będę powoływać się na Twoje rady.Ktoś musi być winny w razie wpadki.
Kasnaj 26.10.2013 21:49
ja również jestem za - rewelacyjny pomysł
joanna30 26.10.2013 19:36
Ja jestem ZA! :)))
Barbara777 26.10.2013 19:07
Bardzo fajny pomysł, mi zawsze zostaje zadużo jedzenia z większych imprez. Mówią że lepiej jak zostanie niż ma zabraknąć, ale czasami aż wyrzucam.
borgia 26.10.2013 17:33
Christopher... wszystkie te imprezy już są za mną. Pozostają wszak kolejne rocznice ślubu. I taka pięknie inaczej okrągła już w przyszłym roku. Taki pomysł dla mnie osobiście jest fantastyczny. Bo nawet jak coś organizuję w domu, to zawsze problem - czy każdy spróbuje, czy dla wszystkich wystarczy i ile czego na danie główne i całą resztę dla sporej rodziny. Często z nadwyżkami w postaci sąsiada rodzeństwa... bo dorosłe Bratanice (które są jedyne i niepowtarzalne i fantastyczne pod każdym względem) już od dawna biorę pod uwagę. Wpadają, bo mają ochotę i chwała im za to. Sąsiada znamy i też mile widzimy. Z racji tej czasami przeżywam jednak chwilę grozy... Wystarczy dla każdego? Już się nauczyłam, że nie wolno mi przygotowywać osobnych porcji - konkretnej ilości rolad czy kawałków mięsa. Mnie osobiście bardzo pomożesz. Nauczę się planować, w czym dobra specjalnie nie jestem. Emerytura?
w mojej kuchni 26.10.2013 17:05
też na TAK...
aniagdz 26.10.2013 16:35
o! tak, zdecydowanie tak;)
IwonaDD 26.10.2013 11:00
Każdy twój post to masa inspiracji, więc ja głosuję zdecydowanie "tak"!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak