Przemycanie kaszy w kuchni cd.

Opublikowano: 21.11.2013
Autor: IZABELA29
Przemycanie kaszy w kuchni cd.
Uparłam się na ta kaszę gryczaną . Nie wiem dlaczego ktoś może jej nie lubić. Jest smaczna ,zdrowa i pożywna.

    Dziś tak trochę jawnie, a trochę nie przygotowałam kaszę dla całej rodziny na obiad.

Połaczyłam ją z ulubionym mięsem mojego syna ,z warzywami za którymi przepadają moje córki,  a przede wszystkim brukselką ,która ostała się samotnie na działce.

Mąż musiał zoadowlić sie tym co my lubimy.

 

 

                Kasza gryczana w gulaszu

 

           

 


SKŁADNIKI;

200 g kaszy gryczanej
2 pomidory
1 czerwona papryka
400 g łopatki wieprzowej
1 cebula
2 ząbki czosnku
3 łyżki oleju
pieprz czarny Prymat do smaku
przyprawa typu Kucharek do smaku
2 łyżeczki majeranku
200 g ugotowanej brukselki
3 marchewki

 

                                 

         


                               SPOSÓB PRZYGOTOWANIA;

 

Rozgrzewamy patelnie typu wok i nalewamy olej. Czosnek i cebulę drobno kroimy i razem przesmażamy.

 

                    

 

 

Dodajemy mięso pokrojone w wąskie paski. Przesmażamy.

Dodajemy plasterki marchewki, kawałki papryki i pomidora.

Doprawiamy przyprawą typu Kucharek i czarnym pieprzem.

Na koniec łączymy z ugotowana brukselką .

Posypujemy majerankiem. Chwile dusimy .

 

                  

 

Podajemy z kaszą gryczaną  ugotowaną w osolonej wodzie.

 

I tu możemy kasze wsypać do naszego gulaszu i wymieszać lub nałożyć kaszę na talerz, a gulasz położyć obok lub na niej.

 

 

 

                                      Smacznego

prymat