Dziś tak trochę jawnie, a trochę nie przygotowałam kaszę dla całej rodziny na obiad.
Połaczyłam ją z ulubionym mięsem mojego syna ,z warzywami za którymi przepadają moje córki, a przede wszystkim brukselką ,która ostała się samotnie na działce.
Mąż musiał zoadowlić sie tym co my lubimy.
Kasza gryczana w gulaszu
SKŁADNIKI;
200 g kaszy gryczanej
2 pomidory
1 czerwona papryka
400 g łopatki wieprzowej
1 cebula
2 ząbki czosnku
3 łyżki oleju
pieprz czarny Prymat do smaku
przyprawa typu Kucharek do smaku
2 łyżeczki majeranku
200 g ugotowanej brukselki
3 marchewki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA;
Rozgrzewamy patelnie typu wok i nalewamy olej. Czosnek i cebulę drobno kroimy i razem przesmażamy.
Dodajemy mięso pokrojone w wąskie paski. Przesmażamy.
Dodajemy plasterki marchewki, kawałki papryki i pomidora.
Doprawiamy przyprawą typu Kucharek i czarnym pieprzem.
Na koniec łączymy z ugotowana brukselką .
Posypujemy majerankiem. Chwile dusimy .
Podajemy z kaszą gryczaną ugotowaną w osolonej wodzie.
I tu możemy kasze wsypać do naszego gulaszu i wymieszać lub nałożyć kaszę na talerz, a gulasz położyć obok lub na niej.
Smacznego