Składniki:
1 opakowanie makaronu penne
1 opakowanie przyprawy curry
1 zielona papryka
1 cebula
1 mała marchewka
1 podwójny filet z kurczaka
sól i papryka w proszku do smaku
śmietana słodka 18 %- około 120 ml
olej do smażenia
Piekarnik nagrzać do 220 stopni. Paprykę upiec, aż będzie prawie cała czarna (około 30 minut). Następnie przełożyć do woreczka foliowego i zawiązać (lub włożyć do miski i przykryć torebką foliową). Tak "potrzymać" paprykę przez 10 - 15 minut. Po tym czasie obrać paprykę ze skórki i pokroić- u mnie w kostkę.
Kurczaka oczyścić, umyć i pokroić w małą kostkę.
Cebulę obrać pokroić w kostkę. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce. Marchewkę razem z cebulą podsmażyć chwilę na oleju. Przełożyć do innego naczynia. Na tej samej patelni podsmażyć na złoto kurczaka. Dodać warzywa na patelnię i curry. Chwilę podsmażyć.
Makaron ugotować al dente.
Do kurczaka z warzywami dodać śmietanę, gotować aż zgęstnieje. Dodać makaron, dokładnie wymieszać, ewentualnie doprawić i szybciutko podawać.
Smacznego!!!