Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna pasta jajeczna ze szczypiorkiem

"CHUDNIEMY SMACZNIE!" cz. 26 Mmm...lubię takie rzeczy! Z pastami nawet zwykła kanapka smakuje wybornie :-) Są tanie, szybkie do wykonania, możemy do nich użyć praktycznie wszystkiego, co zalega nam w lodówce ;) Moja wersja jest pikantna. Ze szczypiorkiem i rzeżuchą, bo staram się pakować witaminki gdzie tylko można. Im więcej, tym lepiej :)

Pikantna pasta jajeczna ze szczypiorkiem


Składniki na pastę jajeczną:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 2 czubate łyżeczki musztardy
  • duża łyżka majonezu (można zastąpić gęstym jogurtem)
  • sól, pieprz, papryka
  • pęczek szczypiorku
  • rzeżucha do podania

 

Ugotowane jajka mielimy blenderem razem z musztardą i majonezem. Doprawiamy do smaku.

Szczypiorek płuczemy pod wodą i szatkujemy na małe kawałeczki. Dodajemy je do pasty.

Pastę podajemy razem z rzeżuszką.

Smacznego :)

 

Pikantna pasta jajeczna ze szczypiorkiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak