Pikantna pasta jajeczna ze szczypiorkiem
Opublikowano: 18.01.2013

"CHUDNIEMY SMACZNIE!" cz. 26 Mmm...lubię takie rzeczy!
Z pastami nawet zwykła kanapka smakuje wybornie :-)
Są tanie, szybkie do wykonania, możemy do nich użyć praktycznie wszystkiego, co zalega nam w lodówce ;)
Moja wersja jest pikantna. Ze szczypiorkiem i rzeżuchą, bo staram się pakować witaminki gdzie tylko można. Im więcej, tym lepiej :)
Składniki na pastę jajeczną:
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 2 czubate łyżeczki musztardy
- duża łyżka majonezu (można zastąpić gęstym jogurtem)
- sól, pieprz, papryka
- pęczek szczypiorku
- rzeżucha do podania
Ugotowane jajka mielimy blenderem razem z musztardą i majonezem. Doprawiamy do smaku.
Szczypiorek płuczemy pod wodą i szatkujemy na małe kawałeczki. Dodajemy je do pasty.
Pastę podajemy razem z rzeżuszką.
Smacznego :)