Pierożki z budyniem

Składniki:
- 150g masła
- 300g mąki
- 4 łyżki cukru
- 3 żółtka
- 2 łyżki śmietany kwaśnej
- budyń (u mnie w proszku, waniliowy, ale można przygotować go samemu)
- cukier puder do oprószenia
Wszystkie składniki wyrabiamy na gładkie ciasto. Wkładamy do lodówki, a w tym czasie przygotowujemy budyń (wg instrukcji na opakowaniu, jednak zmniejszamy troszkę ilość mleka by wyszedł gęstszy). Budyń delikatnie studzimy.
Piekarnik nagrzewamy do 180st.
Blachę do pieczenia natłuszczamy i posypujemy mąką.
Ciasto rozwałkowujemy na cienki placek i szklanką (taką ciut większą) wycinamy kółeczka. Na środku każdego kółka układamy łyżeczkę budyniu i zlepiamy brzegi, tak jak przy robieniu pierogów. Układamy je na blaszce w niewielkich odstępach.
Pieczemy około 20-25 minut aż nabiorą ładnego kolorku.
Po wystudzeniu posypujemy pudrem.
Smacznego :-)